Geri mi döndük acaba?

Alper Okutan
2 min readSep 25, 2019

--

Merhabaaa ahali. Bu bi geri dönüş olur mu dersiniz? Yazalım bakalım.

Photo by Emre Gencer on Unsplash

Uzunca bir süredir yazı yazmıyorum. Bunun sebebi kendimi yeterli görmemem. Hayatımın enteresan bir evresindeyim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Öylece durunca da tembelleştikçe tembelleşiyorum. Ben de biraz harekete geçeyim diye, üstümden bu tembelliği atayım diye bir karar aldım. Başarabilir miyim bilmiyorum ama umarım başarırım. Bu süreçte de sizden destek alırsam mutlu olurum. Bu aldığım karar mesleki bir karar. Yani teknik bir blog olacak. Başarabilirsem hem kendim için daha iyi öğrenme adına faydalı olur hem de bilgi paylaşımı yapmış ve okuyanlar adına belki bir katkım olmuş olur.

Yazılımla uğraşmaya başladığım zamanlardan beri hep bir bocalama içindeyim. Kimi zaman başaramadığım için umutsuzluğa düştüm kimi zaman da çok hevesli olup bi şeyler öğrenmeye aşırı istekli oldum. Uzun bir süre git gel yaşadım bu sebepten. Ama sanırım peşini bırakmamak gerekiyor. Üniversite dışında yazılımla ilgili kendime bi şeyler katmaya çalıştığım alanlar web ve mobil yazılım tarafında oldu. Benim için hala kolay bi şey değil bu alanlar belki, hala çok eksiğim var ve bu alanlarda çalışırken zorlandığım oluyor. Ama ben, örneğin bir framework’ün arka planını da merak ediyorum. Web programlamada bir framework vardır eğer kullanıyorsanız ve o framework neye izin veriyorsa ya da sınırları neyse orada kalırsınız. Yahut başka bir deyişle framework “bu fonksiyonumu kullanırsan http isteği yaparsın” der ve sen onu kullanırsın. İşte bu noktada framework’un ya da bir kütüphanenin nasıl yazıldığını merak ediyorum. Bu basit bir şeydir belki ama o zaman da şu örneği verebilirim. Php dili; C dili ile yazılmış başka bir dil. Biraz da C++ varmış sanırım. Bu nasıl yazılıyor? Nedir bunun yolu, yöntemi? Bunu merak etmek boşuna mıdır bilmem ya da yapılmışı varken niye bir daha uğraşacaksın denebilir belki. Ama bu aynı şeyi yapmak değil de merak bendeki. Bu merağı gidermek için ne yapılır bilmiyorum. Yol yordam bilen varsa bir selam versin bana :)

Sonuç olarak bu merak üzerine ben de yeni bir dille uğraşmaya karar verdim. En baştan başlıyorum. İlerleme kat edersem derinlere inmeye devam edeceğim. Bu yazılım dili ise Python. Python olmasının sebebi ise yapay zekayı merak etmem. Python ile neler yapılabiliyorsa onları öğrenmeye çalışacağım. Çok geniş bir alana yayılıyor: Yapay zeka, web programlama, ağ programlama, script yazma gibi. Belki başka şeyler de olabilir de bilmiyorumdur. Bu öğrenme sürecinde de yapabilirsem öğrendiklerimi eş zamanlı olarak buraya aktarmaya çalışacağım. Hem belki öğrenmek isteyenlere de ekstra kaynak olur hem de ben öğrenirken benim bir hatamı düzeltip bana yardım etmek isteyen olur. :) Olursa var ya uuuu. Bakalım başarabilecek miyim? Dua edin, destek verin ben de sevineyim. 😃

O zaman bir sonraki yazıda görüşmek üzere. ✋ 👍

--

--